Кілька днів тому на пошту фахівців надійшов лист із повідомленням про те, що потрібно вибрати власника акаунта Google Реклами.

Виглядав цей лист так:

Посилання на зображення

Це повідомлення викликало хвилювання серед фахівців, оскільки оновлення щодо доступів завжди доволі делікатні й у разі неправильної інтерпретації можуть призвести до небажаних наслідків.

Надамо невеликий коментар з цього питання, щоб вам було простіше розібратися.

Що це означає?

Google Ads вводить новий статус "Власник" для керуючих акаунтів, який раніше не було потрібно якось по-особливому підтверджувати. Ця зміна не вплине на ваш доступ до облікового запису і можливість керувати кампаніями / додавати користувачів.

Нововведення з великою ймовірністю (можливо, щось зміниться за ті 60 днів, які вказані в листі) покликане вирішити питання, кому обліковий запис належить з фінансової точки зору.

Тому ви, як і раніше, можете бути адміністратором акаунта і мати повний функціональний доступ, навіть якщо власником є інший MCC.

Кого це стосується насамперед?

Якщо ви володієте MCC, то знаєте, що черговість підв'язки акаунтів впливає на те, в який "казан" враховується використаний бюджет клієнтського акаунта. Це критично важливо для фрілансерів/агентств, які є учасниками партнерських програм.

Якщо ви потрапляєте під опис вище - варто проговорити з клієнтами права володіння, а також зв'язатися з підтримкою Google Ads у разі виникнення додаткових питань.

Що робити?

  1. Перейдіть у меню "Інструменти та налаштування".
  2. Виберіть "Налаштування".
  3. "Налаштування дочірніх акаунтів".
  4. Переконайтеся, що у вас є стовпець "Власник". Якщо його немає, додайте за допомогою іконки "Стовпці", яка розташовується трохи вище.
  5. Зверніть увагу на акаунти, у яких у графі "Власник" зазначено кілька MCC (на скріні видно, який вигляд це може мати).

Посилання на зображення

Після цього виберіть той MCC, який має бути власником (звісно, варто це обговорити з клієнтом, щоб уникнути непорозумінь).
На скріншоті нижче видно, що навпроти власника є синя смуга, а навпроти інших MCC її не повинно бути.

Посилання на зображення

На вирішення цього питання є 60 днів. Тож якщо для вас важливий облік бюджетів для партнерських статусів/програм, то знайдіть акаунти, до яких має доступ кілька MCC, і обговоріть з клієнтами ваші подальші дії.

Сподіваюся, ця інформація дозволила вам розібратися в цьому питанні.

Якщо у вас є завдання, які потрібно вирішити за допомогою Google Ads – звертайтеся!

Ваша рекламна кампанія не працює або ви витрачаєте занадто багато? Всі відповіді на питання ви отримаєте пройшовши авторський курс Івана Бурача PPC Pro. Ви зможете оптимізувати рекламний бюджет. Вас навчать, як правильно підбирати ключові слова і створювати семантичне ядро сайту. Ви зможете визначати цілі та структуру рекламної кампанії. Аналізуючи результативність, ви зможете оптимізувати рекламні бюджети. Підходить тим, хто хоче працювати на аутсорсі та власникам бізнесу.

ЗАПИСАТИСЯ