Основна відмінність продажів luxury товарів через соціальні мережі та загалом онлайн — донесення цінності та багато точок дотику з клієнтом. Навряд чи ви продасте товар вартістю 300$+ «в лоб».

То ж, якщо «купи ось це прямо зараз» не працює, то що робити? Розберемо на прикладі ювелірного бренду SOVA.

Контент-маркетинг

В соціальних мережах бренду транслюється стиль життя, вишуканість, унікальність, елегантність. Такий брендовий контент розбавляється соціальним: спецпроєктами, колабораціями, благодійністю та іншим. Традиційної реклами продукту «як продукту» ви тут майже не зустрінете.

SOVA в соціальних мережах

Інфлюенс-маркетинг

Бренд залучає інфлюенсерів до колаборацій, що транслює статус і розширює потенційну аудиторію.

Як приклади можна навести колекцію 2019 року, моделлю для якої стала Даша Квіткова, або презентацію оновленого бутику в Дніпрі з Сашою Петрайчук.

Інфлюенс-маркетинг

Інфлюенс-маркетинг

Email-маркетинг

Цей інструмент також можна віднести і до контент-маркетингу, адже після підписки на розсилку користувач отримуватиме акційні пропозиції, повідомлення про нові колекції, ідеї луків з їх продукцією та інші листи. А за підписку на розсилку SOVA дарує 200 грн на шопінг.

Email-маркетинг

Таргетована реклама Facebook/Інстаграм

Можливості реклами в соцмережах бренд також використовує в повному обсязі, транслюючи як брендову рекламу (спецпроєкти, колаборації, нові колекції), так і рекламу що продає (товар, знижки, акції).

Таргетована реклама Facebook/Інстаграм

Сайт

На відміну від «емоційних» соцмереж, сайт бренду побудований в класичному стилі ecommerce — продукт, опис, ціна. Сайт виступає платформою як для ознайомлення з каталогом на проміжному етапі, так і для оформлення замовлення.

Сайт

YouTube

Якщо про проєкт не розказати в двох словах, то його місце на ютубі. Бренд активно веде канал, на який на сьогодні підписано більше 3 тисяч людей.

На цьому каналі виходять спецпроєкти із запрошеними гостями, а також анонси колекцій, знижок та акцій.

YouTube реклама

Анонси нових колекцій активно промотуються, аби охопити більшу аудиторію на платформі ютуб. Кожна така промоакція збирає щонайменше 1-1,5 млн переглядів.

Додатково бренд використовує рекламний тип «гугл шопінг» на ютуб.

Якщо анонс нових колекцій працює, як брендова/ознайомча реклама, то гугл шопінг навпаки акцентується на перформанс. Таким чином бренд балансує обидва типи рекламних кампаній.

YouTube реклама

YouTube реклама

Google Ads

Можливості гугл реклами SOVA також використовує на повну. Бренд використовує щонайменше 4 типи рекламних кампаній:

  • пошукову,
  • контекстно-медійну,
  • гугл шопінг,
  • гугл карти.

Кожний тип реклами відповідає своїй меті — хай то перше знайомство з брендом, нагадування або ж прямий заклик до покупки. Всі ці елементи складаються в єдину, збалансовану рекламну кампанію.

Google Ads

Google Ads

Google Ads

Висновки

Продати товар з чеком вище умовних 300$ «в лоб» — дуже складно. Тут марно чекати продажів по 1-2$.

Тому для таких продуктів обирається більш довгий, продуманий і комплексний підхід через розкриття цінності і постійну комунікацію з аудиторією.

Використовуйте різні канали комунікації, інструменти та формати, вибудовуйте бренд та формуйте довіру. Це найкраще, що ви можете зробити для продажів таких продуктів онлайн!